Protikvasinková dieta

Protikvasinková dieta
Dieta spočívá především ve vyloučení dvou věcí – cukru a bílé mouky. Prvních 14 dnů (což je doba, po kterou se většinou užívají zmiňované léky) se jídelníček skládá pouze z libového masa, nejlépe kuřecího a rybího, mléčných výrobků a zeleniny. Abyste příliš neztratili na váze, snažte se do těla dostat několik lžiček panenského olivového oleje denně a hrst lískových oříšků, slunečnicových a dýňových semínek. Jezte hodně zeleniny a zeleninových salátů, hlavně kysané zelí, cibuli, pórek, ředkev, česnek, křen. Denně snězte co nejvíce bílého přírodního jogurtu, podmáslí, kefíru.

Po 14 dnech postupně zařazujte do jídelníčku ovoce (hlavně citrusy, kyselá jablka a hrušky, nejsou vhodné příliš sladké druhy- banán, hrozny), dále celozrnné pečivo, jáhly, pohanku, brambory, celozrnnou rýži. Povoleny jsou za studena lisované a nerafinované čisté margaríny, rostlinné oleje, mléčný cukr, umělá sladidla. Ze stravy se musí vyloučit bílá mouka, cukr a výrobky, ve kterých je obsažen (cukrovinky, sušené ovoce, sušenky, instantní kakao atd.). Omezte sůl, černou kávu, kořeňte bylinkami. Nejezte konzervovanou zeleninu, kečup přislazený cukrem, sójovou omáčku přislazenou cukrem, alkoholické nápoje, instantní a všechny slazené čaje, limonády. Omezte „éčka v potravě“. Dieta většinou trvá od 3 do 6 měsíců.

 

Napsat komentář